nieuws

Nederland maakt zich op voor EK Boulangerie

Nieuws

Nederland maakt zich op voor EK Boulangerie

AMSTERDAM – Het aftellen voor de Bakkerij Dagen en de EK Boulangerie op 4, 5 en 6 maart is begonnen.

AMSTERDAM – Het aftellen voor de Bakkerij Dagen en de EK Boulangerie op 4, 5 en 6 maart is begonnen.

Nederland is voor het eerst gastland voor de acht landenteams die strijden om ‘Les Pellons d’Or’, ofwel de Gouden Broodschieters, de hoogste Europese eer op het gebied van broodbakken.

Luxemburg (Europees kampioen 2011), Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Nederland nemen het in drie categorieën tegen elkaar op: brood, viennoiserie en het maken van een showstuk. Het thema van de wedstrijd is ‘Flora en Fauna’. Het Nederlands Boulangerie Team verdedigt de Nederlandse eer. Wereldkampioen (2010) François Brandt gaat het showstuk maken, Peter Bienefelt ontfermt zich over de categorie brood en Wietse Schiere neemt de categorie viennoiserie voor zijn rekening. 

Op zondag 4 maart staan Nederland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland op het programma. Op maandag 5 maart nemen Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië het tegen elkaar op. De prijsuitreiking vindt rond 16.30 uur plaats op de Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI aan het einde van de tweede wedstrijddag. Op www.nbov.nl is de meest actuele informatie te vinden.

Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.bakkerijdagen.nl.

Reageer op dit artikel