nieuws

Inspectiewijzer Bakkerijen en Zoetwaren gepubliceerd

Nieuws

Inspectiewijzer Bakkerijen en Zoetwaren gepubliceerd

DOETINCHEM – De Arbeidsinspectie zal in het eerste kwartaal van 2012 in totaal 300 ondernemers in de ambachtelijke bakkerij, industriële bakkerij en zoetwarenindustrie bezoeken. De richtlijnen die de inspecteurs aanhouden, zijn weergegeven in de inspectiewijzer ‘Inspectierichtlijnen Bakkerijen en Zoetwaren’.

DOETINCHEM – De Arbeidsinspectie zal in het eerste kwartaal van 2012 in totaal 300 ondernemers in de ambachtelijke bakkerij, industriële bakkerij en zoetwarenindustrie bezoeken. De richtlijnen die de inspecteurs aanhouden, zijn weergegeven in de inspectiewijzer ‘Inspectierichtlijnen Bakkerijen en Zoetwaren’.

De inspectiewijzer bestaat uit twee modules; de fysieke belasting en de meelstofallergie en stofexplosiegevaar. De eerste module dient er toe snel inzicht te krijgen in de fysieke risico’s in de Bakkerijen en Zoetwaren. Te hoge fysieke belasting, zoals het tillen van zakken grondstoffen, kan leiden tot gezondheidsklachten. De arbeidsinspectie zal gebruik maken van een checklist FB, die alle mogelijke fysieke risico’s herkent en beoordeelt.

De tweede module richt zich op het voorkomen van meelstofallergie en stofexplosiegevaar. Voor de allergie is als uitgangspunt het handboek stofbeheersing ‘Blij met Stofvrij’ gekoppeld aan de Arbocatalogus bakkerijen genomen. Voor stofexplosiegevaar is het door de branche opgestelde Explosie Veiligheids Document het referentiekader.
 

Reageer op dit artikel