nieuws

Bakkerspensioen mogelijk gekort

Nieuws

Bakkerspensioen mogelijk gekort

DOETINCHEM – Het herstelplan voor het Bakkerspensioenfonds is niet toereikend. De pensioenen worden uiterlijk zeer waarschijnlijk op 1 april 2013 verlaagd.

DOETINCHEM – Het herstelplan voor het Bakkerspensioenfonds is niet toereikend. De pensioenen worden uiterlijk zeer waarschijnlijk op 1 april 2013 verlaagd.

Dat meldt de NBOV op haar website. Hoewel de dekkingsgraad van het pensioenfonds de laatste maand van 2011 steeg van 92,9% (eind november 2011) naar 94,5% (eind december 2011) is de toename lang niet toereikend. In 2010 bedroeg de dekkingsgraad nog 101,9%. 105% is de minimale norm.

Verlaging
Halverwege februari 2012 zijn de resultaten van de evaluatie bekend en is de hoogte van de voorgenomen verlaging van de (opgebouwde) pensioenen (op basis van de gegevens van 31 december 2011) berekend.

Toekomst
Een verlaging van de opgebouwde pensioenen (deelnemers) en ingegane pensioenen (gepensioneerden) is een uiterste maatregel. Deze maatregel zal dan ook alleen worden genomen als het bestuur geen andere herstelmaatregelen meer ter beschikking staan.

Als het bestuur hierover in de komende weken een besluit neemt, betreft het een voorgenomen maatregel die pas ingaat op uiterlijk 1 april 2013.

 

Reageer op dit artikel