nieuws

Bakkers en slagers trekken weg uit Brugge

Nieuws

BRUGGE – Het aantal middenstanders in de Brugse binnenstad is sterk verminderd vergeleken met twintig jaar geleden. Zo telt Brugge de helft minder bakkers en ook het aantal slagers is sterk gedaald.

BRUGGE – Het aantal middenstanders in de Brugse binnenstad is sterk verminderd vergeleken met twintig jaar geleden. Zo telt Brugge de helft minder bakkers en ook het aantal slagers is sterk gedaald.

Slagers en bakkers verdwijnen erg snel. Georgette van de bekende bakkerij Rosseel in de Mariastraat bevestigt dat ze de laatste jaren heel wat zaken zag verdwijnen. ‘Wij zijn zelf gestopt in 2007’, vertelt ze. ‘Heel wat collega-bakkers zijn ons gevolgd. Vroeger waren er bijvoorbeeld drie warme bakkers en twee vishandelaars in de Katelijnestraat. Nu liggen daar enkel nog koude bakkerijen zoals Sint-Aubertus en Panos. De grote investeringen, wetgeving en nachtwerk schrikken veel handelaars af,’ zegt ze in Nieuwsblad.be.

Ook heel wat slagers zijn de voorbije jaren gestopt. ‘Ik denk dat wij nog met vijf slagers zijn binnen de stadsmuren’, vertelt Dirk Vandewalle, slager in de Smedenstraat. ‘Vorig jaar zijn er maar liefst zes gestopt. Dit heeft natuurlijk te maken met de dure huurprijzen in de binnenstad, de komst van de grootwarenhuizen die ook vlees verkopen en de strenge wetgeving van het voedselagentschap waarbij slagerijen extra moeten investeren.’

 

Reageer op dit artikel