nieuws

Bakkerij Fuite kan vijf keer groter worden

Nieuws

Bakkerij Fuite kan vijf keer groter worden

DEN HAAG/APELDOORN – Bakkerij Fuite wordt niet beperkt door de plannen die de gemeente Apeldoorn heeft. Dit stelt de Raad van State in een uitspraak. Volgens de gemeente Apeldoorn mag Fuite vijf keer zo groot worden.

DEN HAAG/APELDOORN – Bakkerij Fuite wordt niet beperkt door de plannen die de gemeente Apeldoorn heeft. Dit stelt de Raad van State in een uitspraak. Volgens de gemeente Apeldoorn mag Fuite vijf keer zo groot worden.

Eigenaar Klaas Fuite is verheugd met de uitspraak. ‘We kunnen vijf keer zo groot worden. We zijn tevreden. Het jaar kan niet meer kapot.’

Bakkerij Fuite ligt al jaren in de clinch met de gemeente. Oorzaak is dat de bakkerij een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van een nieuwbouwwijk die nu nog sportvelden zijn. Fuite is tegen de nieuwbouw omdat het bedrijf vreest voor klachten van toekomstige bewoners.

Raad van State
Om nieuwbouw toch mogelijk te maken paste de gemeente van de zomer, zonder Fuite te kennen, het bestemmingsplan aan. Voor Fuite zat er niets anders op om naar de Raad van State te stappen.

Uitspraak
De Raad van State benadrukt in de uitspraak dat de gemeente alleen woningen kan bouwen als ze rekening houdt met de milieucirkels van Fuite. Het bedrijf zal dan ook niet verder worden beperkt in zijn uitbreidingsmogelijkheden. De vraag is echter in hoeverre Fuite de komende tijd wil uitbreiden. Volgens de gemeente Apeldoorn mag Fuite vijf keer zo groot worden zolang het bedrijf zich aan de milieuvergunning houdt.
 

Reageer op dit artikel