nieuws

Bakker Van der Wal pleit voor regionale oliebollentest

Nieuws

Bakker Van der Wal pleit voor regionale oliebollentest

APELDOORN – Bakker Peter van der Wal wil de strijd om de beste oliebol van de regio aangaan. Hem staat daarbij een test voor ogen die afwijkt van de jaarlijkse test van het AD.

APELDOORN – Bakker Peter van der Wal wil de strijd om de beste oliebol van de regio  aangaan. Hem staat daarbij een test voor ogen die afwijkt van de jaarlijkse test van het AD.

Van der Wal, eigenaar van Bakkerij Van der Wal Jolink, zegt dat in reactie op de Stentor-rubriek Beter Weten. Daarin stond vorige week een oproep aan lezers om met tips te komen voor een lekkere, houdbare oliebol. Van der Wal stelt een test voor waarbij ‘mystery guests’ eind december de oliebollen kopen,meldt De Stentor.

Hij noemt de AD-test eerder een vakwedstrijd dan een objectieve test. Het ‘oliebollenteam’ van het AD koopt de bollen voor de test eind november, begin december in. Van der Wal, die een paar jaar geleden tevergeefs probeerde aan de test deel te nemen: ‘Hun aanpak is vergelijkbaar met een wedstrijd voor een vakjury waarbij je onder ideale omstandigheden een product maakt. Dat is heel wat anders dan wanneer je eind december onder druk staat te bakken met een team met wat tijdelijke invalkrachten erbij.’

De Stentor neemt het voorstel voor een regionale oliebollentest in overweging.

Reageer op dit artikel