nieuws

Producten ontwikkelen voor het heden

Nieuws

Hattem – ‘Ik wens dit museum toe dat deze bakkerij een ontmoetingsplaats voor bakkers wordt waar, geïnspireerd door het verleden, producten worden ontwikkeld voor het heden.’ Dat zei Harrie Leijten bij de opening van de hypermoderne bakkerij van het Nederlands Bakkerij Musuem, zaterdag 17 december. ‘Ik hoop dat deze bakkerij het respect voor ons dagelijks brood en banket bij de consument zal bijbrengen.

Hattem – ‘Ik wens dit museum toe dat deze bakkerij een ontmoetingsplaats voor bakkers wordt waar, geïnspireerd door het verleden, producten worden ontwikkeld voor het heden.’ Dat zei Harrie Leijten bij de opening van de hypermoderne bakkerij van het Nederlands Bakkerij Musuem, zaterdag 17 december. ‘Ik hoop dat deze bakkerij het respect voor ons dagelijks brood en banket bij de consument zal bijbrengen.’

De bakkerij in het museum moet worden gezien als een tegenhanger van alle cultuur- historie die in het museum wordt getoond, aldus directeur Jan-Erik Barendsen.‘Een boeiend contrast met de historische ambiance van het museum.’ Hiermee krijgt het museum nog meer actuele waarde voor de bakkerij.

Promotionele waarde
Er is een groeiende belangstelling voor het museum, gezien de bijna 50.000 bezoekers. Leijten zei dat het museum van grote promotionele waarde is voor het gehele ambacht. Willem Barendsen, die het museum in 1975 oprichtte als creatief centrum voor de Bakkerij, wilde dit laten uitgroeien als een ontmoetingsnest, een broedplaats voor nieuwe ideeën voor de bakkerij. Jan Erik Barendsen geeft daar nu zijn eigen invulling aan. De inrichting van de bakkerij is mede mogelijk gemaakt door Beko Bakkerij Techniek; Van der Pol Bakkerijgrondstoffen en Koopmans Meel stellen grondstoffen ter beschikking.

Reageer op dit artikel