nieuws

‘Oliebol beter dan eierkoek

Nieuws

AMSTERDAM – Oliebollen zijn gezonder dan de eierkoek Dat stelt internist dr. Frank in de Telegraaf.

‘Oliebol beter dan eierkoek

AMSTERDAM – Oliebollen zijn gezonder dan de eierkoek Dat stelt internist dr. Frank in de Telegraaf.

‘Ik ben altijd opgevoed met het idee dat oliebollen ongezond zijn vanwege het frituren in het vet en de vele suikers. Maar onderzoek leert dat die gortdroge eierkoek meer calorieën bevat dan een supervette oliebol.’

Dr. Frank stelt zelfs dat we – om het eigen cholesterol te verbeteren – beter een oliebol dan een eierkoek van hetzelfde gewicht kunnen eten. Dat komt doordat ons frituurvet geen slechte (trans)vetten meer mag bevatten en juist uit veel onverzadigd vet bestaat. Ook bevat de oliebol veel meer gezonde voedingsvezels dan de eierkoek.

 

Reageer op dit artikel