nieuws

Heerlen vraagt steun voor ondernemers ’t Loon

Nieuws

HEERLEN – De gemeente Heerlen vraagt maandag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werktijdverkorting aan voor personeel van Winkelcentrum ’t Loon.

Heerlen vraagt steun voor ondernemers ’t Loon

HEERLEN – De gemeente Heerlen vraagt maandag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werktijdverkorting aan voor personeel van Winkelcentrum ’t Loon.

Bakkerij Steevens is een van de getroffen ondernemers. Met werktijdverkorting worden de ondernemers deels in de (personeels)kosten gecompenseerd. Het personeel van de Heerlense bedrijven blijft, als het ministerie instemt, waarschijnlijk het volledige loon ontvangen. Dat meldt wethouder Riet de Wit, aldus dagblad de Limburger.

Bijspringen
‘Ook voor de kleine zaken in ’t Loon, met weinig of geen personeel, hopen we snel iets te regelen’, zegt De Wit ‘De nood is hoog; sommigen hebben ineens moeite om de huur of hypotheek te betalen. Helaas is de regelgeving voor hulp nogal complex, maar we gaan er alles aan doen.’ De wethouder verwacht ook dat de provincie zal bijspringen.

Maandag en dinsdag staan gesprekken met de ondernemers van ’t Loon op het programma. Dan wordt meer duidelijk over de mogelijkheden voor financiële steun. Ook zal de verhuizing naar leegstaande panden in de stad worden besproken.
 

Reageer op dit artikel