nieuws

Foodservice groeit met 0,5 procent

Nieuws

DOETINCHEM – Toch nog een beetje groei dit jaar. De consumentenbestedingen in foodservice komen in 2011 waarschijnlijk uit op een groei van 0,5 procent.

DOETINCHEM – Toch nog een beetje groei dit jaar. De consumentenbestedingen in foodservice komen in 2011 waarschijnlijk uit op een groei van 0,5 procent.

Dit meldt Rien de Koning van Foodstep aan Out.of.Home Shops. De Koning: ‘Na een opleving van de omzetten in foodservice na de zomer, zien we in november van dit jaar een daling van 0,5 procent in de waardeontwikkeling. Tot nu toe staat de omzetontwikkeling over 2011 nog op een plus van 0,6 procent voor de totale foodservice, maar gezien de gematigde kerstverwachtingen zal de groei over het hele jaar op om en nabij de 0,5 procent uitkomen.’

Zorgen om zorg
Het is vooral de zorg die zorgen baart. De Koning: ‘De zorg is dit jaar tot nu toe met 3 procent in waarde gedaald, direct gevolgd door de drankensector (2 procent waardedaling). Fastservice zit rond de 0 procent; restaurants plussen met 1 procent en vooral de hotels zijn de omzettrekkers met een groei van ruim 5 procent. De bedrijven laten eveneens een groei zien van 2 procent.’

De definitieve cijfers van Foodservice over 2011 en de scenario’s voor 2012 worden op 22 december bij het FoodserviceXS eindejaarscongres gepresenteerd.
 

Reageer op dit artikel