nieuws

Echte Bakker Koenen oliebollenkampioen

Nieuws

WAGENINGEN – Koenen, de Echte Bakker heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Echte Bakker Koenen oliebollenkampioen

WAGENINGEN – Koenen, de Echte Bakker heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Koenen weet wat bakken is. In 2007 wonnen de broers Paul en Ton de wedstrijd ook al. In 2009 werden ze derde. Door het overlijden van Ton deed Koenen vorig jaar niet mee. Paul: ‘Dit jaar hebben we alles in het werk gesteld om als ode aan Ton de beste oliebol te maken. Dat dit nu is gelukt, is echt geweldig! We hebben er met het hele team weer enorm hard voor gewerkt en dan is dit een prachtige bekroning.’

Het geheim
Behalve het recept, dat Paul Koenen niet wil prijsgeven, heeft Paul zijn bakkerij uitgebreid met een heuse oliebollen bakinstallatie. ‘Door deze nieuwe manier van werken, kunnen we onze klanten een nog constantere kwaliteit bieden’, aldus Paul.

Podium
Echte Bakker Nijkamp, die de twee voorgaande jaren won, werd tweede. Echte Bakker Eising werd derde.

Jury
De beoordeling was dit jaar wederom in handen de ervaren keurmeester Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde. Hij beoordeelde de inzendingen op onderdelen als smaak, vet, vulling en eeteigenschappen.

 

 

Reageer op dit artikel