nieuws

Callebaut wint FiE Excellence Award

Nieuws

PARIJS – Barry Callebaut heeft de FiE Excellence Award 2011 gewonnen met Terra Cacao. Dat is een chocolade die via een natuurlijk, gecontroleerd fermentatieproces is verkregen.

PARIJS – Barry Callebaut heeft de FiE Excellence Award 2011 gewonnen met Terra Cacao. Dat is een chocolade die via een natuurlijk, gecontroleerd fermentatieproces is verkregen.

De jury roemde de kwaliteit en rijke smaak van de chocolade en vond dat de fabrikant de hinderlijke bijsmaken van chocola goed had weten te voorkomen, meldt EVMI. De nieuwe techniek verandert mogelijk de manier waarop een dergelijk geliefd product wordt verkregen, aldus de jury. Barry Callebaut won behalve de overall prijs, ook de Excellence Award in de categorie Confectionery.

In de categorie Bakery won Muntons met Maltichoc, een clean label cacaopoeder- en chocoladevervanger in bakproducten, als goedkoper alternatief voor chocolade. Dit jaar deed een record van 80 inzendingen mee aan de wedstrijden. De FiE in Parijs duurt nog tot en met 1 december
 

Reageer op dit artikel