nieuws

Afspraak over gezondere schoolkantines

Nieuws

DEN HAAG – Het voedingsaanbod van kantines op scholen moet beter. Daarom hebben verschillende organisaties de handen ineengeslagen en een handvest opgesteld.

DEN HAAG – Het voedingsaanbod van kantines op scholen moet beter. Daarom hebben verschillende organisaties de handen ineengeslagen en een handvest opgesteld.

Minister Schippers van Volksgezondheid kreeg het eerste exemplaar van het Handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ aangeboden. Hierin staan afspraken over het verbeteren van het voedingsaanbod op scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Het aanbod moet bestaan uit minimaal 75% basisproducten (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks). Morgen zetten de eerste partijen hun handtekening onder het handvest, waaronder GGD Nederland, Voedingscentrum en Albron Catering.

 

Reageer op dit artikel