nieuws

Oonk gaat voor wereldrecord amandelstaf

Nieuws

ENSCHEDE – Banketbakkerij Oonk gaat een recordpoging wagen. De Enschedese bakker wil de langste amandelstaf van de wereld maken.

Oonk gaat voor wereldrecord amandelstaf

ENSCHEDE – Banketbakkerij Oonk gaat een recordpoging wagen. De Enschedese bakker wil de langste amandelstaf van de wereld maken.

Dat hij gaat slagen staat vast, want het is de de eerste keer dat deze poging wordt ondernomen. Oonk gaat voor 25 meter. Voor het record hebben de bakkers onder meer 100 kilo spijs en 40 kilo korstdeeg nodig. Damco en Mola sponsoren de bakker.

Marc Oonk: ‘We bakken de staf in stukken van 60 cm waarna we ze aan elkaar schakelen met marsepein.’ De recordpoging wordt gehouden op zondag 27 november tijdens de Sinterklaasfair op de Brink in Hengelo.

25 kinderen mogen de staf versieren waarna de staaf gratis wordt uitgedeeld. ‘Als je ziet hoeveel publiciteit zoiets oplevert en hoeveel goodwill dan is dat fantastisch. Dat positivisme gooi ik graag in de strijd.’
 

Reageer op dit artikel