nieuws

Nationaal Schoolontbijt van start (foto’s)

Nieuws

OEGSTGEEST – Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt is vanochtend gegeven in Corpus, de attractie in Oegstgeest waar bezoekers door het menselijk lichaam kunnen ‘reizen’.

Nationaal Schoolontbijt van start (foto’s)

OEGSTGEEST – Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt is vanochtend gegeven in Corpus, de attractie in Oegstgeest waar bezoekers door het menselijk lichaam kunnen ‘reizen’.

Rachel (op twee foto’s zichtbaar), winnares van het Junior Songfestival gaf het startsein. Zij zong samen met de aanwezige basisschoolkinderen het speciaal voor Het Nationaal Schoolontbijt geschreven lied ‘Ontbijt Goed’. Een lied dat bol staat van energie en zin geeft om te ontbijten, gebaseerd op haar winnende liedje ‘Teenager’. Hierna werd er samen met burgemeester Timmers-van Klink van Oegstgeest en bekende Right To Play topsporter Barbara de Loor (ex-schaatster) een ontbijtje genuttigd.

Betere start

Ongeveer 80 schoolkinderen ontbeten vanochtend samen.Dit gebeurde in het bijzijn van tientallen gasten uit de bakkerijbranche en (oud) topsporters en ambassadeurs van Right to Play, een stichting die zich inzet voor kinderen door sport en spel te promoten, zodat ze een betere start hebben in de maatschappij.

Binnenhofontbijt

Gedurende de week zijn er diverse bijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld op woensdag het Binnenhofontbijt. Verschillende politici geven dan het goede voorbeeld aan zo’n 60 basisscholieren. Onder anderen minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Kamervoorzitter Gerdi Verbeet eten samen met de leerlingen hun boterhammetjes. Het Nationaal Schoolontbijt wordt voor het negende jaar gehouden.

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen samen ontbijten.

Ontbijtonderzoek:
Ontbijten moeders met hun kinderen?
• 51% ontbijt keurig
• 44% eet snel even een broodje
• 5% ontbijt niet
Redenen om niet te ontbijten:
• 33% slaapt liever uit
• 32% krijgt ontbijt niet door de strot
• 19% vindt het makkelijker om niet te ontbijten
• 15% heeft geen tijd
 

Reageer op dit artikel