nieuws

Fusie tussen FCV en GCV

Nieuws

DRACHTEN – De Groninger en Friese Cursistenverenigingen gaan fuseren. Dat maakten beide voorzitters, Piet Feenstra (FCV) en Eildert Kielman (GCV) bekend tijdens de Noordelijke Bakkersvakwedstrijden in Drachten.

Fusie tussen FCV en GCV

DRACHTEN –  De Groninger en Friese Cursistenverenigingen gaan fuseren. Dat maakten beide voorzitters, Piet Feenstra (FCV) en Eildert Kielman (GCV) bekend tijdens de Noordelijke Bakkersvakwedstrijden in Drachten.

De twee cursistenverenigingen organiseren al tien jaar lang gezamenlijk de Noordelijke Bakkersvakwedstrijden. Die zijn uitgegroeid tot een enorm groot succes. De GCV is in 1925 ontstaan, FCV begin jaren dertig van de vorige eeuw. Ze zijn voortgekomen uit de vakscholen in Groningen en Leeuwarden.

Beide verenigingen kennen een roemrijke historie. Tot de jaren negentig organiseerde ze beiden (eerst in Leeuwarden en Groningen, later in Heerenveen en Zuidlaren) de bakkersvakwedstrijden met tentoonstellingen. Koningin Julina en Prins Bernhard lieten zich bij het zilveren jubileum van de GCV in 1950 met een bezoek te vereren. 

Er was ook een grote rivaliteiten tussen de twee verenigingen. Het aantal wedstrijdklassen werd opgestuwd, omdat de een grotere wilde zijn dan de ander.

Foto: sfeerimpressie van gisteravond.

Reageer op dit artikel