nieuws

Bakkerij Koppejan wint Zeelandtrofee 2011

Nieuws

ZIERIKZEE – Bakkerij Koppejan uit Meliskerke heeft de Zeelandtrofee 2011 gewonnen. Gisteren vond de jaarlijkse wedstrijd plaats. De Zeeuwse bakkers waren dit jaar te gast bij Zeelandia in Zierikzee.

Bakkerij Koppejan wint Zeelandtrofee 2011

ZIERIKZEE – Bakkerij Koppejan uit Meliskerke heeft de Zeelandtrofee 2011 gewonnen.  Gisteren vond de jaarlijkse wedstrijd plaats. De Zeeuwse bakkers waren dit jaar te gast bij Zeelandia in Zierikzee.

De competitie voor ambachtelijke brood- en banketbakkers uit Zeeland, een initiatief van het Zeeuwse regiobestuur van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), bestaat uit een toets van drie jaarlijks wisselende producten. De producten Zeeuws speculaas, roombroodjes en wit vloer tijgerbrood werden door een vakjury getest op smaak, structuur en samenstelling.

Zeeuws speculaas

Bakkerij Koppejan behaalde in de categorie Zeeuws speculaas de eerste prijs en in de categorie wit vloer tijgerbrood de derde plaats. De Zeelandtrofee gaat naar de bakker met de meeste punten in totaal en mag zichzelf daarmee het komende jaar de állerbeste bakker van Zeeland noemen. Dit jaar werden namen 23 bedrijven deel.

Volgens de jury heeft winnaar Koppejan een perfect gevoel voor het vak dat afstraalt op de kwaliteit van zijn producten. Zijn vakkennis in combinatie met zijn enthousiasme maken hem een terechte winnaar en een ondernemer van deze tijd.

Iedere categorie kende drie prijswinnaars. De uitslag:

Zeelandtrofee overall winnaars:
1. Bakkerij Koppejan – Meliskerke
2. Bakkerij Den Soeten Inval – Goes
3. Bakkerij Willemse – Breskens

Categorie Zeeuws speculaas:
1. Bakkerij Koppejan – Meliskerke
2. Echte bakker Dees – Zaamslag
3. Bakkerij Ten Hove – Nieuwerkerk

Categorie roombroodjes:
1. Bakkerij Den Soeten Inval – Goes
2. Bakkerij Willemse – Breskens
3. Bakkerij Van den Bunder – Ovezande

Categorie wit vloer tijgerbrood:
1. Bakkerij Hirders – Krabbendijke
2. Bakkerij Risseeuw – Zaamslag
3. Bakkerij Koppejan – Meliskerke
 

Reageer op dit artikel