nieuws

Weer onrust bij Bakker Bart

Nieuws

DOETINCHEM/BEUNINGEN – Er heerst weer ontevredenheid onder de franchisenemers van Bakker Bart. Negentig bedrijven zouden in financiële problemen zitten. Directeur Robert van Ballegooijen spreekt de aantijgingen tegen. ‘Het gaat goed.

Weer onrust bij Bakker Bart

DOETINCHEM/BEUNINGEN – Er heerst weer ontevredenheid onder de franchisenemers van Bakker Bart. Negentig bedrijven zouden in financiële problemen zitten. Directeur Robert van Ballegooijen spreekt de aantijgingen tegen. ‘Het gaat goed.’

Een Bakker Bart franchisenemer, die niet met zijn naam genoemd wil worden, verklaart tegenover Bakkerswereld dat negentig bedrijven ‘op omvallen staan. ‘ Volgens hem heeft dat te maken met het nieuwe beleid. Franchisenemers betalen nu een vaste huursom. Voorheen droeg hij tien procent van zijn omzet af als huurfee. De omzetten zijn gekelderd, maar de huursom is onverminderd hoog gebleven, aldus de verontruste franchisenemer.

Advocaat
John Gerressen, voorzitter van de franchisenemers bevestigt de opmerkingen van zijn anonieme collega, maar wil verder inhoudelijk niets kwijt vanwege ‘zwijgplicht.’ Hij verwijst naar Kees Bothof van AG Advocaten die de belangen behartigt van de franchisenemers. Bothof was niet bereikbaar voor commentaar.

Reactie directeur
Directeur Robert van Ballegooijen ontkent de aantijgingen. ‘Dat er negentig bedrijven in de problemen zouden zitten, is onzin. Het rendement is het laatste kwartaal gestegen ondanks de crisis. We doen het als keten goed. Dat neemt niet weg dat er ondernemers zijn die meer last hebben van de crisis. Dat is echter minder dan tien procent van het totaal.’

Onrust
Het is voor de tweede keer in vier jaar tijd dat de franchisenemers zich roeren. Bakker Bart beleefdein 2007 ook een roerig jaar. De franchisenemers klaagden in de media over te lage marges en te hoge franchisebijdrages. Het vertrouwen in de directie werd opgezegd, oud-directeur Rob Terstappen werd opgevolgd door Robert van Ballegooijen. Van Ballegooijen wordt per 1 november opgevolgd door Bert Bargboer. Van Ballegooijen heeft een functie buiten Bart’s Retail aanvaard.
 

Reageer op dit artikel