nieuws

Vooruitblik: ‘Focus op herstructurering CSM

Nieuws

AMSTERDAM (AFN) – Producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM komt donderdag met de resultaten over het derde kwartaal. De aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar details over de herstructurering die het bedrijf twee weken geleden aankondigde.

AMSTERDAM (AFN) – Producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM komt donderdag met de resultaten over het derde kwartaal. De aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar details over de herstructurering die het bedrijf twee weken geleden aankondigde.

CSM gaf op 10 oktober een winstwaarschuwing voor dit jaar vanwege een verdere verslechtering van de marktomstandigheden. Ook zei het bedrijf destijds voor 50 miljoen euro aan kosten te willen besparen. Een woordvoerder zei toen in een toelichting dat banenverlies ‘onvermijdelijk’ is bij de beoogde ingrepen.

Bedrijfsresultaat
De onderneming rekende er in juli nog op dat het bedrijfsresultaat voor eenmalige posten (ebita) in de tweede helft van dit jaar in de buurt zou komen van de 112,7 miljoen euro in de tweede helft van 2010. Door ‘teleurstellende’ prestaties bij beide activiteiten in augustus en september moest het bedrijf die verwachting laten varen.
De onderneming rekent op een ebita van circa 30 miljoen euro in het derde kwartaal en liet zich niet concreet uit over het vierde kwartaal.
 

Reageer op dit artikel