nieuws

Onderscheiding voor Bert Kolkman

Nieuws

BEESD – Bert Kolkman is geëerd voor zijn verdiensten voor de bakkerijbranche en de NBOV in het bijzonder. Kolkman kreeg de NBOV speld met briljant.

Onderscheiding voor Bert Kolkman

BEESD – Bert Kolkman is geëerd voor zijn verdiensten voor de bakkerijbranche en de NBOV in het bijzonder. Kolkman kreeg de NBOV speld met briljant.

Kolkman kreeg de erepenning uit handen van NBOV voorzitter Jos den Otter tijdens de NBOV jaarvergadering dinsdag 10 oktober. De Drentse bakker kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor de bakkerijbranche en de ondernemersvereniging.

Voorzitter
Kolkman begon zijn ‘bakkerij politieke carrière’ in 1983 als voorzitter van de begeleidingscommissie Brood en Banket Groningen. Daarna volgden vele functies in verschillende organen. Zo was hij onder meer voorzitter van Union Internationale Boulangerie en van het HBD. Zijn laatste functie als vicevoorzitter van de NBOV legde hij vorig jaar gedwongen neer door de bestuurscrisis.

Kolkman is trots op de onderscheiding, maar ook bescheiden: ‘Je moet niet terugkijken, maar naar voren. De NBOV is bittere noodzaak en ik wens het bestuur veel succes, want daar plukken wij als ondernemers de vruchten van.’
 

Reageer op dit artikel