nieuws

Nederlandse wint internationale patissierprijs

Nieuws

ROTTERDAM – Sophia van Velzen, 22 jaar, studente patissier bij Zadkine, heeft een speciale prijs gewonnen in Korea bij de International Abilympics.

Nederlandse wint internationale patissierprijs

ROTTERDAM – Sophia van Velzen, 22 jaar, studente patissier bij Zadkine, heeft een speciale prijs gewonnen in Korea bij de International Abilympics.

Dat zijn de wereldkampioenschappen vakmanschap voor mensen met een beperking. Sophia won de speciale juryprijs voor haar mooi gedecoreerde cake.

Doelstelling van de Abilympics is het ondersteunen van deelname van mensen met een handicap aan de maatschappij, met speciale focus op hun arbeidspositie en de promotie van de werkgelegenheid voor gehandicapten.

Waardering
Sophia (slechtziend) ‘Het is heel erg gaaf dat er zoveel aandacht aan wordt besteed. Ik was blij dat ik aan zo’n internationale wedstrijd mee mocht doen. Dat betekent dat er waardering is voor je werk. Zo’n prijs maakt het feest compleet.’

Prijs
Piet Gravemaker, docent Bakkerij en banket: ‘Anderhalf uur voor het einde van de wedstrijd was ze al klaar en stond daar een prachtige gedecoreerde cake. De Koreanen gingen met goud en zilver aan de haal en het brons was voor een Chinese. Maar de speciale prijs was voor Sophia!’

Billboard
Zadkine liet een groot billboard plaatsen met de foto van Sophia erop. Rob de Jong, directeur Zadkine Centrum: ‘Ik ben trots dat onze studente Sophia deze speciale prijs gewonnen heeft. Ik wil met dit grote billboard aan de muur van Zadkine laten zien welke talenten we op onze school hebben.’

 

Reageer op dit artikel