nieuws

Laatste Dalfser mop van Frijling (video)

Nieuws

DALFSEN – De allerlaatste Dalfser mop is donderdagmorgen bij Frijling Banket in Dalfsen van de band gerold. Bakkerij Van der Most bakt het koekje voortaan.

Laatste Dalfser mop van Frijling (video)

DALFSEN – De allerlaatste Dalfser mop is donderdagmorgen bij Frijling Banket in Dalfsen van de band gerold. Bakkerij Van der Most bakt het koekje voortaan.

Frijling maakte het koekje sinds 1784. De industrieel bakker stopt met het koekje, omdat het te weinig wordt verkocht. Banketbakker van der Most krijgt het recept en zal de koekjes nog op kleine schaal bakken.

Het koekje ontstond door een foutje. Het zat te lang in de oven, maar de voorvaders van Frijling vonden het een lekker koekje, dus gingen ze door met de productie ervan. Bakker van der Most presenteert in januari de ‘nieuwe’ Dalfser Mop.
 

Reageer op dit artikel