nieuws

Bakkerij de Renet wint Week Ambachtelijke Vlaai

Nieuws

BAEXEM – Bakkerij de Renet uit Baexem is de grote winnaar van de ‘Week van de Ambachtelijke vlaai’.

Bakkerij de Renet wint Week Ambachtelijke Vlaai

BAEXEM – Bakkerij de Renet uit Baexem is de grote winnaar van de ‘Week van de Ambachtelijke vlaai’.

De  abrikozenvlaai van De Renet werd tijdens de vlaaikeuring door een 12-koppige vakjury beoordeeld als ‘De Lekkerste Ambachtelijke vlaai’. Winnaar Johan de Renet liet hiermee een deelnemersveld van ruim 75 ambachtelijke bakkerijen achter zich. In de categorie abrikozenvlaai ging de 2de prijs naar Echte Bakker Dieteren uit Maasbracht en de 3de prijs naar Echte Bakker Ewals uit Tegelen.

In de categorie kersenvlaai voor leerlingen was Jacon Hurxkens van het Arcus College Heerlen de gevierde jongeman. Een vakman voor de toekomst. De overige prijswinnaars zijn Roy Korthagen (2de prijs) en Kim Peijs (3de prijs). Er hebben 96 leerlingen deelgenomen.

Rijstevlaai

De best beoordeelde rijstevlaai komt uit de oven van Bakkerij Hub Lemmens, Voerendaal. De overige prijzen in deze categorie gingen respectievelijk naar Derix de Echte Bakker en Bakkerij Korsten. ‘Wij zijn verheugd over het grote deelnemersaantal en de tentoongestelde kwaliteit. Tijdens de jurering is gebleken dat de vooruitstrevendheid van de ambachtelijke vakman zich vertaald in, met de jaren, steeds betere scores,’  laat Jules Peeters van Bakeplus Venlo weten.

 

Reageer op dit artikel