nieuws

Bakkerij De Jong het best toegankelijk

Nieuws

RUCPHEN – Bakkerij Gebr. De Jong kreeg deze week van wethouder Martien de Bruijn de trofee voor het best toegankelijk bedrijf in de gemeente.

Bakkerij De Jong het best toegankelijk

RUCPHEN – Bakkerij Gebr. De Jong kreeg deze week van wethouder Martien de Bruijn de trofee voor het best toegankelijk bedrijf in de gemeente.

In het kader van hun maatschappelijke stage hebben 71 leerlingen van het Munnikenheidecollege samen met de Werkgroep van de WMO-raad het onderzoek uitgevoerd, meldt BN De Stem. In groepjes bezochten zij bedrijven. Aan de hand van een checklist beoordeelden zij de toegankelijkheid. In een rolstoel of met een blinddoek voor ervoeren ze welke obstakels mensen met een handicap tegenkomen: hoge drempels, zware deuren, smalle paden, deurkruk onbereikbaar, pinautomaat niet te bedienen, prijskaartjes niet leesbaar en dergelijke. Ook werd gelet op de sociale kant, klantvriendelijkheid en hulpvaardigheid.

31 van de 81 bezochte bedrijven kregen het Rucphens Toegankelijkheids Symbool.

Reageer op dit artikel