nieuws

Chocolatier Janson zet Zutphen weer op de kop

Nieuws

ZUTPHEN – Het chocoladefestival van Zutphen wordt dit weekend voor de negende keer gehouden. Initiatiefnemer Huub Janson wil het grootste chocolademozaïek ter wereld maken.

Chocolatier Janson zet Zutphen weer op de kop

ZUTPHEN – Het chocoladefestival van Zutphen wordt dit weekend voor de negende keer gehouden. Initiatiefnemer Huub Janson wil het grootste chocolademozaïek ter wereld maken.

Bergen bruin goud – chocolade – bedelven Zutphen alweer voor de negende keer. Chocolade in alle vormen: vast, vloeibaar, melk, puur en wat al niet meer.

De eigenaar van bonbonatelier Janson maakte vorig jaar de langste chocoladebonbon ter wereld door een tachtig meter lange pralinéstaaf te vervaardigen, dit jaar zet hij alles op een reuzenmozaïek, zo meldt dagblad de Stentor.

Om het huidige wereldrecord te breken, moet Jansons plaatjespuzzel groter worden dan 18,35 vierkante meter. De chocolatier denkt in staat te zijn minimaal 21 vierkante meters mozaïek neer te leggen. Zaterdag begint het bonbonatelier aan de opbouw van de enorme puzzel in de Burgerzaal van het oude stadhuis in Zutphen.

Het spektakel is voor iedereen live en gratis te bezichtigen. Een dag later onthult Janson om twaalf uur ’s middags het resultaat. Vervolgens wordt het stuk verkocht per twintig stukjes voor vier euro. De opbrengst gaat naar het KWF Kankerfonds.

 

Reageer op dit artikel