nieuws

Bakkers slaan handen ineen voor hogere prijs

Nieuws

WILLEMSTAD – De bakkers op Aruba, Curaçao en Sint Maarten leren elkaar hoe zij meer geld kunnen vragen voor brood. De maximumprijs die de overheid vaststelt voor het ‘witte waterbrood’ ligt naar verluidt te laag.

WILLEMSTAD – De bakkers op Aruba, Curaçao en Sint Maarten leren elkaar hoe zij meer geld kunnen vragen voor brood. De maximumprijs die de overheid vaststelt voor het ‘witte waterbrood’ ligt naar verluidt te laag.

Dat meldt de Wereldomroep. Afgelopen zaterdag bespraken vertegenwoordigers van de bakkersverenigingen in de drie landen op Curaçao welke strategieën het effectiefst zijn in onderhandelingen met de overheid.

In afwachting van prijzen, die volgens de bakkers in lijn zijn met hun productiekosten, vermijden zij op Aruba en op Curaçao het waterbrood. De bakkers bieden als alternatief daarvoor brood aan met een aangepaste ingrediëntenmix zodat zij het prijsplafond kunnen omzeilen.

De bakkers op Sint Maarten beraden zich nu op acties en het bakken van alternatieven. Als zij niets doen zal de Sintmaartense bevolking – volgens de bakkers – op gegeven moment boven de zeven gulden moeten gaan betalen voor geïmporteerd brood.
 

Reageer op dit artikel