nieuws

Bakker Wijnand uit Laren op RTL 4

Nieuws

LAREN – In de uitzending van ‘Lekker Weg Aan Tafel’ die op zondag 4 september om 16.55 uur op RTL 4 wordt uitgezonden, staat Bakker Wijnand centraal.

LAREN – In de uitzending van ‘Lekker Weg Aan Tafel’ die op zondag 4 september om 16.55 uur op RTL 4 wordt uitgezonden, staat Bakker Wijnand centraal.

Het doel is om de naamsbekendheid van Bakker met Ster te vergroten en de sterren nóg meer waarde te geven, zowel binnen de bakkerijbranche als zeker ook bij de consument. In het programma is veel aandacht voor het culinaire karakter van de regio. In ‘Lekker Weg Aan Tafel’ is te zien hoe topkok René Pluijm op bezoek gaat bij de bakker. Tijdens het programma wordt het authentieke proces van graankorrel tot brood, van ‘Akker tot Bakker’, in beeld gebracht. Het brood van zijn eigen graan komt hier prominent naar voren.

Evelyn Struik en René Pluijm presenteren het programma, waarbij elke week een bepaalde regio van Nederland in het middelpunt van de belangstelling staat. Terugkerend icoon van het programma is een opvallende eettafel die steeds op een bijzondere plek in een regio of stad staat. Elke aflevering onderneemt een familie die iets te vieren heeft in een omgeving drie activiteiten. Tegelijkertijd gaat René Pluijm op zoek naar de beste streekingrediënten, speciaalzaken en lokale lekkernijen voor het diner dat hij ’s avonds verzorgt voor de familie. Zo komen René Pluijm maar ook de familie bij verschillende sterbakkers.

Het programma is een samenwerking tussen het Nederlands Bureau voor Toerisme, VVV Nederland, RTL Nederland, Endemol en Bakker met Ster.

Uitzenddata bakkers
In onderstaande uitzendingen in Lekker Weg Aan Tafel is er aandacht voor bakkers:
• 11 september, 16:55 uur – Patisserie Leek uit Beverwijk
• 2 oktober, 16:55 uur – Bakkerij Olink uit Maarssen

Reageer op dit artikel