nieuws

Banketbakkerij Rozenveld: ‘Ze hebben me kapot gemaakt

Nieuws

GRONINGEN – Na ruim veertig jaar moet Banketbakkerij Rozenveld in Groningen plaatsmaken voor Blokker. ‘Ze hebben me de nek omgedraaid.

Banketbakkerij Rozenveld: ‘Ze hebben me kapot gemaakt

GRONINGEN – Na ruim veertig jaar moet Banketbakkerij Rozenveld in Groningen plaatsmaken voor Blokker. ‘Ze hebben me de nek omgedraaid.’

Eigenaar Klaas Rozenveld is boos en verbitterd. Na ruim vier decennia moet de banketbakker het veld ruimen voor Blokker. Volgens hem omdat die meer betaalt dan hij. Ik betaal nu 38000 euro per jaar huur en ze wilden dat ik 65000 ging betalen. Ze (verhuurbedrijf Hilders) willen alleen ketens in het winkelcentrum hebben en geen productie omdat die meer betalen.’

Ook de gemeenten kan niks voor hem doen. Voor Rozenveld zit er niks anders op te stoppen. 11 augustus sluit de zaak. ‘Het is diep triest. Het ambacht wordt kapot gemaakt. Ik vind het vooral triest voor mijn zestien medewerkers (13ft’s) want die komen allemaal op straat. Ik zal het moeten slikken, het is niet anders.’ Rozenveld zelf overweegt te emigreren naar Amerika: ‘Ik ben het spuugzat hier.’
 

Reageer op dit artikel