nieuws

Bakkers Curaçao komen in opstand

Nieuws

WILLEMSTAD – De bakkers op Curaçao pikken het niet meer. Zij gaan hun broodprijs flink verhogen vanwege de gestegen grondstofprijzen.

WILLEMSTAD – De bakkers op Curaçao pikken het niet meer. Zij gaan hun broodprijs flink verhogen vanwege de gestegen grondstofprijzen. 

De stap is opmerkelijk aangezien Curaçao een maximum broodprijs kent. Keithley Hooker van de Vereniging van Curaçaose bakkerijen 2008: ‘Door de verhoging van de brandstofprijzen en de steeds duurder wordende grondstoffen moesten onze prijzen wel omhoog.

Neem nou de mueslibol, de rozijnen in dat brood zijn in de afgelopen jaren flink duurder geworden. De prijzen zullen dus ook omhoog moeten’, zegt Hooker, die eigenaar is van bakkerij Victoria in Buena Vista op Radio Nederland Wereldomroep.

Verbaasd
Samen met een groot aantal andere bakkers gaat hij over twee weken bekijken hoe de ‘prijzenoorlog’ verder gevoerd zal worden. ‘Maar eerst moet men deze eerste verhoging verwerken. Zowel de regering als onze klanten zijn verbaasd dat we de prijzen echt aangepast hebben.’

Op Curaçao zijn zo’n zestig bakkerijen gevestigd. Nog niet alle bakkers hebben hun prijzen verhoogd, maar volgens Hooker kan dit niet lang meer duren
 

 

Reageer op dit artikel