nieuws

Omzet ambachtelijke bakkerij stagneert

Nieuws

MAARSSEN – De omzet van de ambachtelijke bakker is in de eerste vier maanden van 2011 niet gegroeid. Dat blijkt uit de Beko Omzet Barometer.

Omzet ambachtelijke bakkerij stagneert

MAARSSEN – De omzet van de ambachtelijke bakker is in de eerste vier maanden van 2011 niet gegroeid. Dat blijkt uit de Beko Omzet Barometer.

Hoewel de omzet tot en met eind april met 1,3 procent steeg ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, is het een verkapte stijging. De groei is voornamelijk tot stand gekomen door prijsverhogingen en niet door volumegroei, concludeert Chiel van den Hout van Beko Advies.

Prijsverhoging
Veel bakkers verhoogden hun prijzen eind vorig jaar met zo’n vier procent. Deze prijsverhoging is niet terug te zien in de omzetcijfers. Een andere verklaring voor de cijfers is het warme weer en late Pasen. Beko Advies merkt verder verschuivingen op in het assortiment. Zo werd er minder kleinbrood verkocht en meer goedkoper banket

Beter
Opvallend is verder dat winkels in de lagere omzetklasse het in verhouding in deze periode beter gedaan hebben. Mogelijke oorzaak kan zijn dat de consument het vanwege bepaalde omstandigheden (koude weer begin dit jaar) dichter bij huis zocht.

Beko Omzet Barometer is een initiatief van Beko Advies en GIBO waarbij de omzetten en het aantal aankopen van circa 135 bakkerswinkels worden gevolgd.

Reageer op dit artikel