nieuws

Nieuwe eigenaar banketbakker Maison Kelder

Nieuws

DEN HAAG – De Haagse banketbakkerij Maison Kelder komt in andere handen. Het 77 jaar oude familiebedrijf wordt eigendom van Bob Kaptein.

Nieuwe eigenaar banketbakker Maison Kelder

DEN HAAG – De Haagse banketbakkerij Maison Kelder komt in andere handen. Het 77 jaar oude familiebedrijf wordt eigendom van Bob Kaptein.

Kaptein neemt Maison Kelder over van Lucas Jonker (59), die ruim dertig jaar aan het bedrijf verbonden is geweest."Via professionele partijen kwam hij in contact met Bob Kaptein (39), die als bedrijfskundige al eerder een onderneming runde, in zijn vrije tijd graag in de keuken staat en op zijn zesde zijn eerste taarten bakte. ‘Een prima mix’, zegt Lucas Jonker, die nog een half jaar aan Maison Kelder verbonden blijft om Kaptein de verdere kneepjes van het vak te leren.

Toekomst
Over de toekomst kan nieuwe eigenaar Bob Kaptein kort zijn. ‘Alles blijft zoals het is en als er al iets verandert, dan komt dat niet in de plaats van wat we nu hebben, maar komt het er bij.’ Volgens Kaptein is het nog te vroeg om te denken aan eventuele uitbreiding van Maison Kelder met nieuwe filialen, maar het heeft wel zijn aandacht. ‘Ik ga daar de komende tijd over nadenken maar wil eerst alles leren over het banketbakkersvak.’

Wisseling
Het is de tweede keer dat Maison Kelder van eigenaar wisselt. De banketbakkerij werd in 1934 opgericht door Dirk Kelder, die het bedrijf twaalf jaar later verkocht aan Jonkers vader, Wiggert Jonker. Lucas Jonker slaagde er binnen het bedrijf niet in een geschikte opvolger te vinden.
 

Reageer op dit artikel