nieuws

Barometer Duurzame Bakkerij gepubliceerd

Nieuws

Barometer Duurzame Bakkerij gepubliceerd

NIJKERK – De Barometer Duurzame Bakkerij is gepubliceerd. In het bezit van de Barometer toont een bakkersbedrijf aan dat het duurzaam onderneemt.

NIJKERK – De Barometer Duurzame Bakkerij is gepubliceerd. In het bezit van de Barometer toont een bakkersbedrijf aan dat het duurzaam onderneemt.

De Barometer bestaat uit duurzaamheidscriteria en is opgedeeld in verplichte criteria en keuzemaatregelen. Aan de verplichte criteria moet een bedrijf voldoen om te mogen deelnemen aan de Barometer. Met de keuzemaatregelen kunnen punten worden gescoord, die tot goud, zilver of brons leiden. Het gouden niveau is gelijk aan Milieukeur.

Op verzoek van de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) ontwikkelde SMK (Stichting Milieukeur) de Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren. De inkoop van grondstoffen vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe meetinstrument, bleek uit een hoorzitting die de SMK onlangs in congrescentrum De Schakel in Nijkerk organiseerde. Wanneer bij een bedrijf 5% of meer van het totaal aantal ingekochte grondstoffen cacao-grondstoffen betreft, zal minimaal 30% daarvan moeten voldoen aan de eisen van FairTrade, Utz, Rainforest Alliance of een gelijkwaardig keurmerk. Dit is een verplichte eis.

Klik hier voor de algemene eisen, zoals ze in de Barometer staan.

Meer over de Barometer Duurzame Bakkerij in Bakkerswereld van 10 juni.
 

Reageer op dit artikel