nieuws

Bagels & Beans klaagt franchisenemer aan

Nieuws

AMSTERDAM – Bagels & Beans wil dat één van haar vestigingen in Amsterdam Oud-West de deuren sluit omdat de franchisenemer de hygiënevoorschriften aan zijn laars lapt. De franchisenemer laat het er echter niet bij zitten, waardoor beide partijen elkaar nu in de rechtbank treffen.

AMSTERDAM – Bagels & Beans wil dat één van haar vestigingen in Amsterdam Oud-West de deuren sluit omdat de franchisenemer de hygiënevoorschriften aan zijn laars lapt. De franchisenemer laat het er echter niet bij zitten, waardoor beide partijen elkaar nu in de rechtbank treffen.

Vuil
Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) beoordeelde de hygiëne van de lunchroom met een code rood: een permanent risico voor de voedselveiligheid. Het centrum vond onder andere uitwerpselen van muizen in de suikerpot, vervuilde mesjes van de blikopener, een muizenlokdoos op de werkplank, vuil op de vloer en in de toiletten.

Inspecteur
Bagels & Beans riep de franchisenemer vervolgens op het matje. Wanneer hij op 10 maart geen code groen zou scoren, zou het franchisecontract worden ontbonden. De eigenaar liet echter op de desbetreffende datum de inspecteur niet binnen. ‘Ik heb bepaalde dingen verbeterd en altijd aan alle eisen van de voedselveiligheid voldaan”, liet de ondernemer weten. “Maar omdat ik geen duidelijkheid kreeg wie de kosten zou gaan betalen van de inspectie, heb ik hem niet binnengelaten.’

Advocaat Bothof van Bagels & Beans geeft aan dat het vertrouwen helemaal weg is. ‘Door de bevindingen begin dit jaar staan we niet open voor een bemiddeling of een hercontrole. In een franchiseformule is het uitermate belangrijk dat iedereen zich aan afspraken houdt’, aldus advocaat Bothof van Bagels & Beans.

 

Reageer op dit artikel