nieuws

15 arbeidsplaatsen weg bij Smilde

Nieuws

EDAM – Bij Smilde Bakery komen 15 arbeidsplaatsen te vervallen. Er wordt zowel gesneden in Edam als Mijdrecht.

EDAM – Bij Smilde Bakery komen 15 arbeidsplaatsen te vervallen. Er wordt zowel gesneden in Edam als Mijdrecht.

De Franse productielocaties blijven buiten schot. Smilde denkt een aantal medewerkers intern te kunnen herplaatsen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Smilde zegt genoodzaakt te zijn banen te schrappen om gezond te blijven in een sterke concurrerende markt met lage marges.

Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in automatiseringssystemen. Eerder deze week werd bekend dat Lex Burki het bedrijf gaat verlaten. Directeur Maiko van der Meer laat verder weten meer te focussen op ‘eigen fill off deegproducten en bake oof snacks.’
 

Reageer op dit artikel