nieuws

VBZ wil schade verhalen

Nieuws

RIJSWIJK – De VBZ (Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie) beraadt zich momenteel op mogelijke vervolgstappen om eventuele schade die haar leden zouden ondervinden van het meelkatern, te verhalen op de karteldeelnemers.

RIJSWIJK – De VBZ (Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie) beraadt zich momenteel op mogelijke vervolgstappen om eventuele schade die haar leden zouden ondervinden van het meelkatern, te verhalen op de karteldeelnemers.

Dat laat VBZ-directeur Ton Baas weten. ‘Het is mogelijk dat de leden van VBZ, als grote afnemers van de beboete bedrijven, schade hebben geleden als gevolg van de geconstateerde overtredingen.’ De VBZ is geschrokken van de berichtgeving over het besluit van de NMa om 15 meelfabrikanten te beboeten met in totaal 81,6 miljoen euro voor het maken van onderlinge afspraken. ‘De VBZ en haar leden zijn op geen enkele wijze betrokken bij de geconstateerde overtredingen, en zijn ook geen onderwerp van het onderzoek door de NMa.’

Lees ook
NMa beboet meelproducenten voor kartelvorming
Belgie onderzoekt ook kartel meelsector
Meelproducenten oneens met boete NMa
‘Boete meelsector staat niet in verhouding’

 

 

Reageer op dit artikel