nieuws

Leegstand winkelpanden neemt toe

Nieuws

DOETINCHEM – Begin 2009 stond rond de 5 procent van de winkels leeg, dat is nu 6 procent. Dat blijkt uit cijfers van bureau Locatus.

DOETINCHEM – Begin 2009 stond rond de 5 procent van de winkels leeg, dat is nu 6 procent. Dat blijkt uit cijfers van bureau Locatus.

Oorzaak is de toenemende vergrijzing en de recessie. Op de beste locaties in elke stad, de A1-locaties, is betrekkelijk weinig aan de hand. De leegstand is hier met 2,4 procent vrijwel onveranderd. Aan de randen van de stad staat echter inmiddels één op de acht winkels leeg.

Stijging meters
Ondanks de groeiende leegstand is het aantal vierkante meters winkelruimte gestegen. Het jaar 2010 begon met 29 miljoen vierkante meter winkeloppervlak en eindigde met 400.000 vierkante meter meer. In twee sectoren is het effect van de oprukkende webshops duidelijk te herkennen. Sinds 2003 is het aantal boekwinkels teruggelopen met 14 procent naar 808, het aantal cd-winkels is zelfs met 40 procent gedaald tot 589

 

Reageer op dit artikel