nieuws

Cees Kiebêrt overleden

Nieuws

WAGENINGEN – Cees Kiebêrt is op 6 januari overleden. Hij is 79 jaar geworden. Kiebêrt was voorzitter en later directeur van de Nederlandse Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), dat later is opgegaan in de NBOV voor Brood- en Banketbakkerij.

WAGENINGEN – Cees Kiebêrt is op 6 januari overleden. Hij is 79 jaar geworden. Kiebêrt was voorzitter en later directeur van de Nederlandse Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), dat later is opgegaan in de NBOV voor Brood- en Banketbakkerij.

Kiebêrt had een banketbakkerszaak onder de naam Maison Kiebêrt aan de Marathonweg in Amsterdam. Hij nam dit bedrijf in 1957 van zijn vader over.

Zijn zeer sterke betrokkenheid met het verenigingsleven bleek uit de vele functies die hij had bij het Bedrijfschap Banketbakkersbedrijf, de Stichting Propaganda Banketbakkerij, het Station voor Maalderij en Bakkerij, Vakschool Wageningen en zijn betrokkenheid bij de Stichting Banketbakkersmuseum en het Nederlandse Bakkerijmuseum. Hiervoor is hij onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau.

NBOV
Kiebêrt volgde in 1984 de overleden Gerritsen op als voorzitter van de NBOV, een functie die hij eind jaren tachtig verruilde voor het directeurschap van de NBOV. Hij volgde Harry van Nistelrooy op.

Integratie
Hij heeft een belangrijke rol gespeeld om de NBOV van de banketbakkers te laten integreren en fuseren met het huidige NBOV. Hij kwam met verve op voor de belangen van de banketbakkerij en ging pas met de fusie akkoord, nadat die belangen binnen de nieuwe NBOV gewaarborgd waren.

Uitvaart
Cees Kiebêrt wordt woensdag 12 januari begraven. De uitvaartdienst is om 13.30 uur in de parochiekerk St. Johannes de Doper aan de Bergstraat in Wageningen waar hij jarenlang organist was. De crematieplechtigheid is in de aula van crematorium Slingerbos in Ede. Dinsdagavond 11 januari is er van 19.00 tot 19.30 uur gelegenheid afscheid van Cees Kiebêrt te nemen in het uitvaartcentrum ’t Hoge Heem, Geertjesweg 19 in Wageningen.

 

Reageer op dit artikel