nieuws

Bakkerijbranche haalt doelstellingen vetreductie

Nieuws

ZOETERMEER – De Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling, waar de bakkerijbranche breed in is vetegenwoordigd, heeft de doelstellingen gehaald. De gehalte transvetzuren is tot minimaal gereduceerd. De inname van verzadigd vet is nog wel te hoog.

ZOETERMEER – De Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling, waar de bakkerijbranche breed in is vetegenwoordigd, heeft de doelstellingen gehaald. De gehalte transvetzuren is tot minimaal gereduceerd. De inname van verzadigd vet is nog wel te hoog.

Dat blijkt uit het eindrapport dat de Task Force dinsdag presenteerde. Bij de Task Force is een groot aantal organisaties aangesloten waaronder de NBOV, NVB en Nebafa. De Task Force werkt sinds aan het verbeteren van de vetzuursamenstelling.

Transvet
Het gehalte aan transvetzuren moest in 2010 zover worden teruggebracht dat consumenten kunnen voldoen aan de richtlijnen Goede Voeding om maximaal één energieprocent uit transvet te halen. Dat is nu inderdaad het geval.

Verzadigd vet
De inname van verzadigd vet is anno 2010 nog wel te hoog, maar de Task Force stelt dat de afgelopen jaren de trend is ingezet om verzadigde vetzuren te vervangen door onverzadigde. De Task Force legt er de nadruk op dat de verbeteringen tot stand zijn gekomen door zelfregulering.

 

Reageer op dit artikel