nieuws

Bakkerij Lidl bedreiging servicesupers

Nieuws

Bakkerij Lidl bedreiging servicesupers

DOETINCHEM -Met een bake off bakkerij wordt Lidl een geduchte concurrent voor servicesupermarkten.

DOETINCHEM -Met een bake off bakkerij wordt Lidl een geduchte concurrent voor servicesupermarkten.

Dat menen de leden van het Distrifood Winkelierspanel. Lidl begon begin november in Surhuisterveen de eerste bakkerij in de winkel. Het betreft in eerste instantie een test.

Een Noord-Hollandse, formuleloze ondernemer kan zich de stap van Lidl wel voorstellen. ‘Prijs alleen is in deze markt niet meer genoeg. Er moet meer service in de discounters. Een instore bakkerij is daarvan een goed voorbeeld.’

Bedreigend
63 Procent van de panelleden ervaart dit feit als bedreigend. ‘Dit is zeker een aanval op de servicesupers. Lidl profileert zich steeds meer als een volwaardige supermarkt. Dit kan wel ten koste gaan van het discountimago’, analyseert een Gelderse SdB-ondernemer. ‘Omdat veel winkels inzetten op de broodafdeling, zou het voor servicesupers lastig kunnen worden als er een Lidl direct in de buurt zit’, denkt een Zeeuwse Attent-winkelier.

Lidl snoept met zijn eerste bake-off-afdeling waarschijnlijk een stukje marktaandeel in brood af van de concurrenten. En daarmee zal de discounter ook zijn klantenkring vergroten, denkt 69 procent van de panelleden.

 

Reageer op dit artikel