nieuws

Continental Bakeries koopt negerzoen bakkerij

Nieuws

DEVENTER – De Nederlandse koekjesbakkerij Continental Bakeries, bekend van de merken Haust en Bussink, breidt uit naar Duitsland. Het bedrijf neemt branchegenoot Grabower over, marktleider in de productie van negerzoenen.

DEVENTER – De Nederlandse koekjesbakkerij Continental Bakeries, bekend van de merken Haust en Bussink, breidt uit naar Duitsland. Het bedrijf neemt branchegenoot Grabower over, marktleider in de productie van negerzoenen.

Dat meldt de Levensmiddelenkrant. Grabower omvat vier fabrieken met zeshonderd werknemers en had vorig jaar een omzet van 65 miljoen euro. De transactie past in het beleid van Continental Bakeries om nationale bakkerijen te acquireren met goede exportperspectieven. ‘Grabower is sterk georiënteerd op de eigen thuismarkt en minder op het buitenland. Wij kunnen voor hen de Europese markt openbreken’, verklaart topman Ruud van Henten van Continental Bakeries.

Groei
Met de overname groeit het bedrijf uit van elf naar vijftien fabrieken in Europa, waar in totaal 1800 man werken. Van Henten betitelt 2010 als een overgangsjaar na jaren van recessie. ‘De markt trekt nog niet echt aan.’ Wel stijgen de inkoopprijzen van cacao. De koekjesfabrikant zal die lasten doorberekenen aan de supermarkten die op hun beurt de prijzen moeten verhogen als ze hun marge willen handhaven.

Lees ook
Continental Bakeries lijdt valutastrop op Zweedse bakkerij
Continental neemt Rice Cake Factory over
Continental Bakeries koopt Stieffenhofer Duitsland

 

Reageer op dit artikel