nieuws

Consument kiest niet voor Ik Kies Bewust

Nieuws

DEN HAAG – De gemiddelde consument geeft weinig om het Ik Kies Bewust-logo op voedingsproducten. Ze kopen dergelijke producten niet vaker en gaan er ook niet meer andere, gezonde producten door kopen.

Consument kiest niet voor Ik Kies Bewust

DEN HAAG – De gemiddelde consument geeft weinig om het Ik Kies Bewust-logo op voedingsproducten. Ze kopen dergelijke producten niet vaker en gaan er ook niet meer andere, gezonde producten door kopen.

Het effect van de door de overheid gesteunde campagne is dus zeer beperkt, alhoewel producenten van voedingsmiddelen het logo wel hebben omarmd.

Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksinstituut LEI van de Wageningen Universiteit heeft gedaan in opdracht van de ministeries van LNV en VWS. Tot nu toe was niet bekend of Ik Kies Bewust dan wel het Gezonde Keuze Klavertje van Albert Heijn mensen daadwerkelijk aanzetten tot een gezondere voedingskeuze. De overheid heeft echter hoge verwachtingen van dergelijke logo’s, omdat die consumenten zouden helpen bewuster te kiezen, waardoor ze minder vaak aan chronische ziekten gaan lijden door het eten van te veel suiker, zout en vet.

 

Reageer op dit artikel