nieuws

Brabantse bakkers maken reuze taart van 800 kilo

Nieuws

ZUNDERT – 1000 kilo aardbeien, 1800 eieren en 100 kilo meel. Enkele ingrediënten die nodig zijn om tot een reuze taart te komen van 800 kilo. Zeven Brabantse bakkers gaan eind mei gezamenlijk de uitdaging aan.

Brabantse bakkers maken reuze taart van 800 kilo

ZUNDERT – 1000 kilo aardbeien, 1800 eieren en 100 kilo meel. Enkele ingrediënten die nodig zijn om tot een reuze taart te komen van 800 kilo. Zeven Brabantse bakkers gaan eind mei gezamenlijk de uitdaging aan.

Aanleiding is het smaakweekend dat de plaatselijke Rabobank houdt eind mei. De taart weegt 800 kilo en krijgt een afmeting van 26 vierkante meter. De enorme aardbeientaart wordt op zaterdag 29 mei gemaakt op het veilingterrein in Zundert. De taart wordt opgebouwd uit 165 kleinere taarten van 40×40 cm. Een dag later worden de 6000 stukjes uitgedeeld in de smaakdorpen Alphen, Rucphen en Zundert.

Bakkers
De zeven bakkerijen die meedoen aan het project zijn: Bakkerij Vromans uit Gilze, Bakkerij Vromans uit Baarle Nassau, Bakkerij Ad Spapens uit Gilze, Bakkerij Vermeer uit Alphen, Echte Bakker Joost Douwenburg uit Rijsbergen, Bakkerij Van Hassel uit Wernhout en Bakkerij Ooms uit Zundert.
Meer informatie: www.desmaakvandezuidelijkebaronie.nl 
 
Lees ook
Reuze tiramisu van 600 kilo
Nederlandse patissier maakt reuze chocoladeletter
Bakkerij Haasnoot maakt nu mega taarten

 

Reageer op dit artikel