nieuws

Populariteit biologische voeding stijgt

Nieuws

DOETINCHEM – De consument heeft vorig jaar 10,8 procent meer besteed aan biologische voeding. Dat meldde donderdag de Task Force Marktontwikkeling Biologische Voeding, waarin overheid, maatschappelijke organisaties en marktpartijen samenwerken.

DOETINCHEM – De consument heeft vorig jaar 10,8 procent meer besteed aan biologische voeding. Dat meldde donderdag de Task Force Marktontwikkeling Biologische Voeding, waarin overheid, maatschappelijke organisaties en marktpartijen samenwerken.

De consumentenbestedingen aan biologische voedingsmiddelen namen toe van 583,4 miljoen naar 646,6 miljoen euro. Deze stijging van 10,8 procent was veel groter dan die van de totale voedingsmarkt, die met 1,9 procent groeide naar 27,9 miljard euro.

De werkgroep spreekt over een ‘onafgebroken groei in de afgelopen tien jaar’. De economische crisis heeft hierop volgens de task force weinig invloed op gehad. Het marktaandeel van de biologische voeding in ons land groeide van 2,1 procent naar 2,3 procent.

De oppervlakte die in Nederland gebruikt werd voor biologische landbouw, steeg vorig jaar met 2,9 procent, terwijl de totale hoeveelheid landbouwgrond in afneemt. Nederland telt 1488 biologische boeren en tuinders met een gemiddelde bedrijfsgrootte van 36,7 hectare. Op 2,7 procent van het Nederlandse agrarische areaal wordt nu biologisch gewerkt.

 Lees ook
Bakkerij ’t Stoepje op biologische toer
Wessanen gaat biologisch
iPhone speurt biologische bakker op
Jongere positief over biologische voeding

 

Reageer op dit artikel