nieuws

Marqt met BROOD nabij grachtengordel (video)

Nieuws

Marqt met BROOD nabij grachtengordel (video)

AMSTERDAM – Marqt opent vandaag zijn derde vestiging aan het Rembrandtplein in Amsterdam. De winkel is gevestigd in The Bank, het omgebouwde voormalige kantoor van ABN Amro.

AMSTERDAM – Marqt opent vandaag zijn derde vestiging aan het Rembrandtplein in Amsterdam. De winkel is gevestigd in The Bank, het omgebouwde voormalige kantoor van ABN Amro.

The Bank is een nieuwe kantoor- en retaillocatie in hartje Amsterdam. De nieuwe Marqt neemt er op de hoek van de Herengracht en de Utrechtsestraat zo’n duizend vierkante meter in gebruik. Op termijn wil de formule voor lokale en eerlijk geproduceerde voeding er ook een eetcafé voor daghoreca openen. Ook het concept BROOD van Rin van der Molen en Johan Pater is er in ondergebracht.

Grachten
Al vanaf de start van Marqt in februari 2008 ambieert oprichter Quirijn Bolle meerdere winkels in de hoofdstad. De tweede winkel kwam echter in Haarlem. Eerder dit jaar zei Bolle in Het Parool over de nieuwe Amsterdamse lokatie: ‘De nieuwe locatie zit mooi in het centrum. Heel veel potentiële klanten hebben ons gevraagd in dat deel van de stad een winkel te openen. Voor ons is dat aantrekkelijk, omdat er in de buurt van de grachten weinig supermarkten zijn.’

Onlangs breidde Marqt het assortiment uit met circa duizend artikelen. Het gaat daarbij onder meer om glutenvrije producten, baby- en diervoeding. De formule die zich vooral richt op verse producten wil hiermee meer klanten trekken en bestaande klanten voller maken.

 

Lees ook:
Tweede vestiging BROOD in Marqt

 

Reageer op dit artikel