nieuws

Francois Brandt ‘in scoringspositie’ voor WK titel

Nieuws

PARIJS – Francois Brandt heeft een goede prestatie geleverd op het WK in Parijs. Zo goed zelfs dat teamcaptain Hans Som een overwinning niet uitsluit.

Francois Brandt ‘in scoringspositie’ voor WK titel

PARIJS – Francois Brandt heeft een goede prestatie geleverd op het WK in Parijs. Zo goed zelfs dat teamcaptain Hans Som een overwinning niet uitsluit.

Dat liet Som zondag weten, direct na afloop van de tweede dag van de Bakery Masters Competition in Parijs waar Wietse Schiere, Theodor Prinsen en Francois Brandt (leden van het Boulangerie Team) strijden om goud in hun categorie. Francois Brandt moest zondag zijn sierstuk en public (thema Valentijn) produceren. Hans Som: ‘Het ging goed, volgens plan. Hij was vijftien minuten voor tijd klaar. We zitten met de prestatie van Francois in scoringspositie voor de eerste plek. Onze Franse vrienden worden nerveus, dat is een goed teken.’

Brood
Vandaag, maandag, was het de beurt aan Wietse Schiere in de categorie brood. Schiere had als opdracht om binnen 8 uur onder meer 25 stokbroden, 40 sierstokbroden en 150 kleine harde broodjes te produceren en te etaleren. ‘Hij was binnen de tijd klaar en ik houd er een goed gevoel aan over,’ aldus teamcaptain Hans Som die zich niet waagt aan een voorspelling over de eindklassering. Samen met de Japanse en Franse afgevaardigde kan Schiere hoge ogen gooien. Morgen is het nog de beurt aan Taiwan en Mexico. 

Woensdag worden de eindklasseringen bekend. In de loop van de dag zijn deze op de site van Bakkerswereld te vinden.

Later meer.

Lees ook:
Tijd doet Theodor Prinsen de das om op WK
Nederlandse bakkers klaar voor WK

 

Reageer op dit artikel