nieuws

Bakkers overhandigen 35.000 euro aan KiKa

Nieuws

AMSTERDAM – Door de verkoop van KiKa (kinderen kankervrij) brood hebben Nederlandse bakkers een bedrag bijeen gebracht € 35.000. Dat is zojuist in de RAI bekend gemaakt op de stand van Bakels.

Bakkers overhandigen 35.000 euro aan KiKa

AMSTERDAM – Door de verkoop van KiKa (kinderen kankervrij) brood hebben Nederlandse bakkers een bedrag bijeen gebracht van € 35.000. Dat is zojuist in de RAI bekend gemaakt op de stand van Bakels.

Bakels en bakkend Nederland hebben zich het afgelopen jaar hard gemaakt voor KiKa. Een gedeelte van de opbrengsten van het voor KiKa ontwikkelde brood, is zojuist middels een cheque afgedragen aan KiKa.

De actie loopt overigens gewoon door, momenteel via een samenwerking tussen Bakels en Bakkerij ’t Stoepje die tijdens de huishoudbeurs vorige week het Kikabroodje heeft gelanceerd. Het broodje wordt door alle ’t Stoepje marktbakkers op 900 markten in Nederland verkocht. Ook hier komt een deel van de opbrengst ten goede aan de stichting Kika.

Rien Schimmel van KiKa reageerde enthousiast. ‘Een geweldig bedrag, dat hard nodig is, want het bestrijden van kinderkanker loopt achter bij de bestrijding van deze ziekte bij volwassenen.’

Lees ook:
Bakels start nieuwe Kikabrood-actie

 

Reageer op dit artikel