nieuws

Van Vessem bakt 1200 broden voor vluchtelingen

Nieuws

HAARLEM – In plaats van 800 broden zoals in vorige jaren bakt Van Vessem & Le Patichou dit jaar 1200 broden voor vluchtelingen in Haarlem die zich in schrijnende situaties bevinden. De bakkers doen dat in hun vrije tijd.

Van Vessem bakt 1200 broden voor vluchtelingen

HAARLEM – In plaats van 800 broden zoals in vorige jaren bakt Van Vessem & Le Patichou dit jaar 1200 broden voor vluchtelingen in Haarlem die zich in schrijnende situaties bevinden. De bakkers doen dat in hun vrije tijd.

Afgelopen zaterdag is de Broodbankactie in de Grote of Sint Bavokerk van start gegaan met een optreden van het Ampzing Genootschap, dat zich verzet tegen het Engelse leenwoord in de Nederlandse taal. Met de frase ‘Vluchten kan niet meer….’ en bijna struikelend over de woorden ‘mede mogelijk gemaakt door bakkerij Van Vessem’, verwerkt in het Van Vessemlied, kreeg het gezelschap de lachers op zijn hand.

Ook op zaterdag 12 december  tussen 13.00 en 16.00 uur worden broden verkocht. De broodbankactie is een onderdeel van het programma van vier adventzaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur met orkesten, koren en orgelspel; geheel in kerstsfeer. De toegang in de Bavo is vrij.  

Lees ook:

Noviteiten Van Vessem & Le Patichou (filmbeelden)

Van Vessem & Le Patichou in bres voor Hartstichting
 

 

Reageer op dit artikel