nieuws

Van Maanen maakt de mooiste oliebollen

Nieuws

DOETINCHEM – Bakkers van Nederland maken volgens de jury van de AD oliebollentest dan niet de beste oliebollen, maar wel de mooiste. Meesterbakker Van Maanen uit Katwijk aan Zee voorop.

Van Maanen maakt de mooiste oliebollen

DOETINCHEM – Bakkers van Nederland maken volgens de jury van de AD oliebollentest dan niet de beste oliebollen, maar wel de mooiste. Meesterbakker Van Maanen uit Katwijk aan Zee voorop.

Dat de buitenkant niet altijd iets zegt over de binnenkant blijkt uit de oliebollentest van het AD. In de categorie mooiste oliebol wordt de top vier volledig bezet door bakkers. Meesterbakker Van Maanen (ook vorig jaar winnaar) met een 8,4 voorop, gevolgd door Bakkerij Henk Slagter uit Coevorden (8,3), Ivo Vliegendehond uit Wolvega (8,3) en bakkerij Koenen uit Westervoort (8,2).  

Lelijkste

De lelijkste oliebol is volgens de jury de bol van bakker Leonard uit Mijdrecht die een 97e plek in het totaalklassement inneemt. De jury hierover: ‘Nieuw bedenkseltje van creatieve bakker: de olieknol. De rare gedrochtjes zien er niet uit. Lijkt op kleffe, natte cake.’ 

De bol met de meeste vulling komt van bakker Gerard uit Hoofddorp.

Lees ook: Bakker Willy Olink derde in AD oliebollentest

 

Reageer op dit artikel