nieuws

Tv-programma bakkerijbranche oogst waardering

Nieuws

DOETINCHEM – De bakkerijbranche krijgt mogelijk een eigen televisieprogramma op de zondagochtend. Een proefuitzending van Puur & Genieten sloeg erg aan. Dat meldt Stichting Bakkerij Imago.

Tv-programma bakkerijbranche oogst waardering

DOETINCHEM – De bakkerijbranche krijgt mogelijk een eigen televisieprogramma op de zondagochtend.  Een proefuitzending van Puur & Genieten sloeg erg aan. Dat meldt Stichting Bakkerij Imago.

Negentig procent van de 195 geënquêteerden die gevraagd zijn een oordeel te geven over het tv-programma Puur & Genieten vindt dat dit programma een positieve bijdrage levert aan het imago van de sector. De proefuitzending is in één maand via internet 1185 keer bekeken, vrijwel uitsluitend door mensen uit de bakkerijbranche. Slecht drie procent antwoordt dat het programma hen weinig zegt.

Enkele resultaten op een rij:
-75% vindt het een leuk programma
-74% ondersteunt het idee om een tv-programma voor de bakkerijsector te maken
-66% vindt dat de kwaliteit van de sector goed in beeld wordt gebracht
-93% is het eens met de stelling dat het programma een periode van zo’n drie maanden wekelijks moet worden uitgezonden wil het effect hebben.
-62% vindt dat de veelzijdigheid van de bakkerijsector goed in beeld wordt gebracht
Opvallend is dat op de vraag of de ondervraagde het programma Puur & Genieten wil gebruiken voor de promotie van zijn eigen organisatie (bedrijf) slechts 35 procent daarop ja zegt, 55 procent heeft daarover nog geen idee. Er is niet gevraagd naar de investering die een dergelijk project met zich mee mag brengen.

De poll van Bakkerswereld met de stelling ‘De bakkerijbranche moet flink investeren in tv-programma Puur en Genieten’ wordt tot heden door 239 mensen met ja beantwoordt, maar 168 zegt daarop nee. Overigens wordt er meer dan gemiddeld op deze poll gereageerd. De bevindingen zijn door initiatiefnemer Stichting Bakkerij Imago  aangeboden aan alle betrokkenen. Die moeten nu een uitspraak doen of ze verder willen met dit project.

Lees ook:

Bakkerijbranche krijgt mogelijk eigen tv-programma

Televisieprogramma bakkerijbranche: geef uw mening

 

Reageer op dit artikel