nieuws

Nieuwste voedingswaardecijfers brood in NEVO-online

Nieuws

WAGENINGEN – De nieuwste voedingswaardecijfers van meer dan 37 broodsoorten zijn op het internet beschikbaar.

Nieuwste voedingswaardecijfers brood in NEVO-online

WAGENINGEN – De nieuwste voedingswaardecijfers van meer dan 37 broodsoorten zijn op het internet beschikbaar.

Dit is een belangrijke mijlpaal, omdat de gegevens die voorheen in het Nederlandse Voedingstoffenbestand (NEVO) stonden, sterk gedateerd waren. Bovendien waren gegevens slechts bekend over een klein deel van het broodassortiment.

Sinds 13 oktober staat de nieuwe NEVO-tabel online en is te vinden via http://nevo-online.rivm.nl/. Deze nieuwe voedingswaardecijfers van brood komen voort uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en TNO Kwaliteit van leven. Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) bevat gegevens over de voedingskundige samenstelling van circa 2500 levensmiddelen. Het betreft voedingsmiddelen en gerechten die door een groot gedeelte van de Nederlanders regelmatig worden gebruikt en die een grote bijdrage leveren aan de voorziening van energie en voedingsstoffen. Ook zijn voedingsmiddelen opgenomen die in de praktijk van wetenschappelijk voedingsonderzoek, diëtetiek en voedingsvoorlichting van belang zijn.
 

Reageer op dit artikel